Ρομποτική Χειρουργική Ισχίου

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


  Οι τεχνικές ολικής αρθροπλαστικής του γόνατος και του ισχίου έχουν βελτιωθεί θεαματικά την τελευταία δεκαετία. Η επανάσταση, όμως, στην αντικατάσταση της άρθρωσης του γόνατος και του ισχίου προήλθε με τη χρήση της τεχνολογίας του ρομποτικού βραχίονα (MAKO Robotic-Arm Assisted Technology) και τη ρομποτική χειρουργική ΜΑΚΟplasty της Stryker.

  Η Stryker χρησιμοποιώντας τη ρομποτική τεχνολογία MAKO βοηθάει τους χειρουργούς να παρέχουν στους ασθενείς ένα εξατομικευμένο είδος επέμβασης με βάση την ανατομία τους και τις συγκεκριμένες παραμορφώσεις της. Επιπλέον, η MAKOplasty αποτελεί την πιο εξελιγμένη μέθοδο σχεδιασμού και πραγματοποίησης αρθροπλαστικών του γόνατος και του ισχίου.

  Ρομποτική Χειρουργική Ισχίου: Βασικά σημεία

  Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι:

  • Το ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ κάνει ευκολότερη την αποκατάσταση

  Η χρήση του ρομποτικού βραχίονα εξασφαλίζει μεγάλη σταθερότητα και ακρίβεια. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπει στον εξειδικευμένο χειρουργό να πετύχει  το ιδανικό αποτέλεσμά με την ελάχιστη επεμβατικότητα και επομένως γρηγορότερη επιστροφή στις καθημερινές συνήθειες  του ασθενούς

  • Ο ρομποτικός βραχίονας δεν αντικαθιστά το χειρουργό

  Ο ρομποτικός βραχίονας είναι εργαλείο –  real state of the art – που είμαι πραγματικά χαρούμενος να έχω στη φαρέτρα μου αλλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως  πρόκειται  απλά για εργαλείο.

  Το σύστημα ΜΑΚΟ δεν πραγματοποιεί την επέμβαση και δεν παίρνει τις αποφάσεις αλλά με βοηθάει να κάνω ένα πλήρες εξατομικευμένο προ εγχειρητικό σχεδιασμό. Οι ασθενείς φεύγουν την επόμενη μέρα από το νοσοκομείο και εάν ακολουθήσουν το ακριβές φυσιοθεραπευτικό πλάνο επανέρχονται στην εργασία τους πολύ γρήγορα.

  • Το σύστημα ΜΑΚΟ χρησιμοποιεί την ανατομία του ασθενούς

   Μετά τη πραγματοποίηση της εξατομικευμένης CT του σκέλους και τη δημιουργία του 3d προεγχειρητικού πλάνου που αντιστοιχεί απολύτως στην ανατομία του ασθενούς είμαστε έτοιμοι για την πραγματοποίηση της επέμβασης.

  Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, το σύστημα Mako με βοηθά ιδιαίτερα  κατά  τη προετοιμασία της κοτύλης για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος καθώς ο ρομποτικός βραχίονας  δε μου επιτρέπει να κινηθώ εκτός των προσχεδιασμένων από την αξονική ορίων

  Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να διατηρήσω τη μέγιστη ποσότητα υγιούς οστού  και να ζημιώσουμε κατά το ελάχιστο τα μαλακά μόρια

  Πρέπει επίσης να είναι ξεκάθαρο ότι το ρομποτικό σύστημα κατά τη διάρκεια της επέμβασης επεξεργάζεται τα διεγχειρητικα στοιχεία που λαμβάνει ώστε μπορούμε εάν χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουμε το προσανατολισμό του εμφυτευματος

   

  Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Νίκος Βέργαδος είναι εξειδικευμένος στη Ρομποτική Χειρουργική Γόνατος και Ισχίου. Επικοινωνήστε με το ιατρείο του για απορίες ή ερωτήσεις σχετικά με την αντικατάσταση της άρθρωσης του γόνατος και του ισχίου.

   

  ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ