Αρθροσκόπηση Ποδοκνημικής

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Τι είναι η αρθροσκόπηση ποδοκνημικής;

  Η αρθροσκόπηση ποδοκνημικής μπορεί να έχει διαγνωστική αξία ενός  τραυματισμού που προκαλεί χρόνιο πόνο στη ποδοκνημική  αλλά ταυτοχρόνως αποτελεί τη κύρια θεραπευτική προσέγγιση της χειρουργικής αντιμετώπισης των παθήσεων της.

  Τα κύρια συμπτώματα των χρόνιων παθήσεων της ποδοκνημικής άρθρωσης είναι:

  • αστάθεια
  • block
  • οίδημα
  • χρόνιος πόνος

  Ο τραυματισμός του αστραγάλου ακόμα και εάν είναι μικρός μπορεί να ταλαιπωρήσει πολύ τον ασθενή στην καθημερινότητά του. Η βάδιση, το τρέξιμο, η άθληση μπορούν να προκαλέσουν όχι μόνο μεγάλη δυσφορία, αλλά και περαιτέρω βλάβη στην άρθρωση.

   

  Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ. Νίκος Βέργαδος εξειδικεύεται στην αρθροσκόπηση ποδοκνημικής και τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, τις οποίες έχει εφαρμόσει σε πολυάριθμες επεμβάσεις με άριστα αποτελέσματα. Αντιμετωπίζει κάθε ασθενή ως ξεχωριστή περίπτωση, προσαρμόζοντας τη θεραπεία και την αποκατάσταση στις δικές του ανάγκες.

   

  Η αρθροσκόπηση ποδοκνημικής αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης των προβλημάτων της ποδοκνημικής άρθρωσης. Οι κυριότερες βλάβες που προκύπτουν σε αυτή την περιοχή αφορούν σε:

  • τραυματισμό του χόνδρου
  • τραυματισμό των πλαγίων συνδέσμων
  • αρθριτικές αλλοιώσεις

   

  Πώς πραγματοποιείται η αρθροσκόπηση ποδοκνημικής;

  Με την αρθροσκόπηση ποδοκνημικής ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός αποκτά πλήρη εικόνα της άρθρωσης ώστε να εντοπίσει ακόμα και ένα πολύ μικρό πρόβλημα (για παράδειγμα μια πολύ μικρή βλάβη στο χόνδρο που δεν φαινεται στη μαγνητική).

  Αυτό γίνεται με χρήση ειδικής κάμερας, η οποία εισάγεται μέσω μίας πολύ μικρής τομής στο δέρμα. Ανάλογα με το είδος και την έκταση της βλάβης, ο χειρουργός χρησιμοποιεί κατάλληλα εργαλεία και μέθοδο για την αποκατάστασή της. Για να πραγματοποιηθεί η αρθροσκόπηση ποδοκνημικής, ο ασθενής υποβάλλεται σε γενική ή τοπική αναισθησία.

  Η επέμβαση χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας, εξασφαλίζοντας την ανακούφιση του ασθενή και την πλήρη αποκατάσταση της κινητικότητάς του.

   

   

  Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει η αρθροσκόπηση ποδοκνημικής;

  Η αρθροσκόπηση ποδοκνημικής είναι μία διαδικασία ελάχιστα επεμβατική με τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Αναίμακτη διαδικασία
  • Μηδαμινό τραυματισμό των ιστών
  • Ελάχιστο πόνο μετεγχειρητικά
  • Ταχύτατη ανάρρωση και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

   

  Μπορούν να υπάρξουν επιπλοκές;

  Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, έτσι και η αρθροσκόπηση ποδοκνημικής μπορεί να παρουσιάσει ορισμένες επιπλοκές, όπως τραυματισμός  νευρικών κλάδων της περιοχής. Για την αποφυγή τους, καίριο ρόλο διαδραματίζουν οι χειρισμοί και η εμπειρία του χειρουργού στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

   

  αρθροσκόπηση ποδοκνημικής υλικά

  αρθροσκόπηση ποδοκνημικής υλικά επέμβασης

   

  Μετεγχειρητική αποκατάσταση

  Ανάλογα με το είδος της πάθησης μπορεί να υπάρξει σύσταση για αποφόρτιση της άρθρωσης και χρήση βακτηριών.

  Οι φυσικοθεραπείες επίσης, συμβάλλουν σημαντικά στην ταχεία ανάρρωση από την επέμβαση. Ο ιατρός θα παράσχει καθοδήγηση στον ασθενή με συγκεκριμένες οδηγίες, ώστε το πρόγραμμα φυσικοθεραπειών να εφαρμοστεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η σωστή αποκατάσταση και ενδυνάμωση της άρθρωσης του ασθενούς.

   

   

   

  ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ